Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio sie zastanawiam nad przeczyszczeniem calego ukladu spriskiwaczy szyb i lamp, bo auto juz pare lat ma i nie wiem co bylo wlewane tam przed moim uzytkowaniem i moze jakies zanieczyszczenia , kamien itp gdzies sie znajduja.

Nie mam zadnego problemi z cisnieniem , wszystko dziala i jest OK.

Pamietam ze w e46 na fiterkach z plynu czasem sie taki szlap pokazywal ale nie bylo problemu z wyciagnieciem i czyszczeniem a w e90 juz lipa.

Czy sa jakies preparaty "odkamieniacze" ktore moge uzyc i np zalac do spryskiwacza i uzywac a one by sobie tam robily swoje oczyszczanie??

albo czy moge wlac odkamieniacza do spryskiwacza i czy to nie zaszkodzi ?? na np: lakier uszczelki, rurki itp...

Jakies pomysly ??

odkamieniacz do czajnikow , albo do zelazek... moze takie cos mozna zalac ??

Opublikowano

Mysle ,ze powinienes dac sobie spokoj jak wszystko ci dziala :norty: :| .

W tym ukladzie nie powinno byc raczej kamienia - o ile nie lales do srodka wody z kranu :nienie: , ale ponoc lubi pojawic sie plesn.

Ale jak juz ci bardzo na tym zalezy to mozesz wyczscic filterek znajdujacy sie na wyjsciu od zbiorniczka plynu do sp. , ale jest z tym troszke roboty- zdejmowanie kola, nadkola itd.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=558259

Mojemu znajomemu cos tam sie kiedys przystopowalo to zastosowal zwykly plyn do usuwania plesni i grzybow :norty: po 3 € za butelke. Wlal litr do srodka i przeplukal system, problem nie pojawil sie ponownie :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

Ja uzylem zwyklej wody pare razy , nic w sumie mi sie nie dzieje ale zastanawialem sie czy profilaktycznie czegos nie zalac by sie wszystko ladnie wyczyscilo w srodku ;)

Po twoim poscie mysle ze puki nic sie nie dzieje nie bede nic dotykac :) Dzieki za informacje :)