Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z klimatyzacją, mianowicie jak włączam wszystko jest ok, tzn chłodzi, ale jak wyłączam to zaczyna śmierdzieć "mokrą ścierką" albo inaczej "stęchlizną"... wszystko zaczęło sie od momentu kiedy wyzerowałem, opróżniłem czynnik do zera i po ponownym napełnieniu zaczął się problem...

Od razu napiszę że odgrzybiałem X razy (ozonowaniem i preparatem wlewanym bezpośrednio do układu) i dalej smierdzi.. pseudo "spece" od klimy rozkładają rece i nie wiedzą ocb...

Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi ;)

Opublikowano
Miałem coś podobnego u siebie, użyłem Plaka do odświeżania nawiewów, zapach lasu, i dobrze zaatakowałem nawiewy, pomaga na 2 miesiące, później jest bardziej czyste powietrze, ale w tym momencie wyłączania klimy zaczyna być czuć i trzeba by powtarzać odświeżanie
Opublikowano

W zeszłym roku kupiłem ten sam preparat, z tego co pamiętam puszka kosztowała ok. 50zł i nic nie pomogło ;x ;(

jakieś inne pomysły, może chłodnica?

Opublikowano
Cieknąca na filtr woda przez nieszczelne podszybie ...

Tak jak wcześniej napisałem, wszystko było ok, do momentu gdy nie skończył mi się czynnik chłodzący w ukł ;X