Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przez rok auto sprawowało się bez zarzutu. Teraz czuć delikatne szarpnięcie przy zmianie biegu z 2 na 3. Najbardziej przy zmianie ręcznej. Jeśli robię to bez gazu nie szarpie, w innym przypadku czuć szarpnięcie. Na Drive nie czuć tak tego, Można powiedzieć, że w ogóle. Czytałem tematy, że najlepiej zacząć od wymiany oleju w skrzyni. Do tego podczas jazdy np 100km/h i niech będzie 1500obr/min wskazówka skoczy sobie do 1700obr i zaraz opadnie na 1500. przerwa z 10sekund i znowu to samo.

Czytałem na forum, to może być problem z tym modułem skrzyni. Sam nie wiem od czego zacząć.

Opublikowano
Nie chcę straszyć ale na olej może być już za późno. Falowanie obrotów podczas jazdy może świadczyć o kończącym się konwektorze. Ale sprawdź wcześniej poziom oleju. Pozdrawiam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podpinam sie do tematu szarpniecia z2 na3ke.Jezdze 70tka kilka dni i jak pisalem jestem zachwycony,ale dzisiaj szarpnelo mi razy kilka sprawdzilem na steptronicu i szarpie z 2na 3ke,moje szczescie takie bo w poprzedniej x53 szarpalo doklanie miedzy tymi biegami,niewiem czy sie bac?moze naiwnie pomyslalem ze to sprawa sport pakiet?w poprzednim tez byl sport pakiet,w sumie ato kupilem z gwarancja,ale problem jest.Moze ktos mnie pocieszy aha niewiem nic o ev wymianach oleju przebieg 157000 dzieki

.