Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e39 540iA , na rozbiorke trafila mi sie e38 730iA obie sa przed liftem , teraz pytanie, jak bardzo roznia sie sprezyny pomiedzy tymi dwoma modelami, zaznaczajac ze posiadam cale mcpersony z tarczami itp

moze ktos pomoze bylbym wdzieczny

Opublikowano

z tego co zaobserwowałem z kolegami to tak:

kumpel kupił sprężyny do e39 r6 (max 3.0) i pasowały idealnie do niego

potem jeździł na nich inny kumpel który miał e38 3.0i i pasowały ale wkładane odwrotnie

do mojego v8 nie pasują kompletnie - zwój wychodzi za gumy

chyba, że jakoś zaadoptujesz zawiechę z e38 do e39 v8 ale to chyba nie bardzo przyjazny zabieg

Opublikowano

fakt nie przyjazny ale juz zrobione :) zawias z e38 v8 3.0 zalozony w e39 wraz ze skrzynia oraz silnikiem m60 i wszystko stroi, został problem z walem no i wydech trzeba przerobic :)

takze a moze niestety siedzi m60b30 w moim e39 kombi ( w serii bylo 4.4 bez vanosów a moj poprzednik zmienil na R6 .... i poskladali to tak ze :duh: :duh: nie polecam takich rozwiazan jakie oni zrobili :nienie: :nienie:

jak bede na warsztacie cykne fotki nawet fajnie siedzi , moze jakby zalozyc -55 sprezyny byloby w ogole elegancko na 20R

Opublikowano

mam -40/30 komplecik do e39 mts'a

kolega zakładał je do swojej e38 leżała tak:

10338651_664110600327976_5534344347410469733_o.jpg

koła 18 tutaj na focie

jakbyś chciał to za 220 zł komplet oddam :D

Opublikowano
ładnie siedzi prosze ja Ciebie :) ja to i tak przod tylko potrzebuje , to kombiaczek :)
Opublikowano
rozumiem :p jednak nie bede rozkompletowywał bo ciężko sprzedać potem :p
  • 1 miesiąc temu...