Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Po myciu samochodu na myjni bezdotykowej i obfitym polewaniu myjką felg zaraz po ruszeniu zapaliły mi się 3 ikonki na żółto - jedna na środku między zegarami, dwie po prawo przy wskaźniku temperatury - zdjęcie nie jest moje ale pokazuje identyczną sytuację - światło od ręcznego jest ok:

http://3.bp.blogspot.com/-hKATdHr9Rnc/UcGX3SzD5GI/AAAAAAAAAHs/svtqWqDZi_Q/s1600/DSC00114.JPG

Jest to coś od abs'u, dsc;. Najdziwniejsze jest to że ikony te gasną i zapalają się od czasu do czasu. Np: stoję na światłach i się zapalają. Jadę i gasną. Jadę i się zapalą, po czym zgasną. Czasami po ruszeniu nie są zapalone i zapalą się po pewnym czasie, czasami od razu po ruszeniu są zapalone.

Inpa wskazała błąd: "115 pressure sensor interference".

Ma ktoś jakiś pomysł, co to może być.

Odkręcałem wszystkie koła i patrzyłem na czujniki o wyglądały na oko ok. Nigdzie nie poprzecierane, ani nie naderwane kable.

Opublikowano

zacznij do sprawdzenia tego błędu tzn czujnika ciśnienia znajduje się on zdaje się z tylu modulu ABS

sprawdź wtyk, sprawdź czy działa,

sorry trochę w błąd wprowadziłem ten błąd co ty masz chyba nie wskazuje na błąd sensora ciśnienia,

Głupio spytam a poziom płynu hamulcowego sprawdzałeś :) ?

Opublikowano

1. Poziom płynu: 3/4 zbiorniczka pomiędzy min a max - więc ok. Nie wiem tylko kiedy to sprawdzać - na "gorącym samochodzie" po jeździe. Sprawdzałem po 4-ro dniowym postoju.

2. Wtyczka za modułem abs (mam nadzieję, że mówimy o tym ze zdjęcia (nie moje zdjęcie, wiem, że tu jest niepodłączona) - wtyczkę widać ciut z tyłu) wygląda ok. 3 kabelki wychodzące z wtyczki też.

http://img521.imageshack.us/img521/5375/abskn.jpg

sprawdź wtyk, sprawdź czy działa,
- wiesz jak mogę sprawdzić czy działa?
Opublikowano

Wtyczka działa.

W momencie gdy kontrolki nie świeciły się, wypiąłem ją i od razu się zapaliły. Po ponownym wpięciu kostki, wyłączeniu silnika, odczekaniu chwili i ponownym odpaleniu znów się nie paliły. Podczas późniejszej jazdy znów samoczynnie się zapaliły.

• 4 miesiące temu...