Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam pytanie jak najprosciej zdemontowaci czy to nie jest zbyt skomplikowane a chodzi o szyberdach(mam wersje na korbke:-{ ) bo nasmarowałem go itd ale jak chce go otworzyc do konca w pozycji kiedy ma byc otwart na całosc to gdzies tak ok 15cm nie chce sie schowac całkiem do srodka a jak go otworzyłemkiedy dach lekko unosi sie do góry zauwazyłem ze materiał wewnatrz jest uszkodzony i tak mi sie wydaje ze moze sie przy otwieraniu ten materiał zawija i w pewnym momencie blokuje mi ten szyber wiec sobie pomyslalem ze jak go zdemontuje to to naprawie. I jeszcze jedno w tym poscie czy idzie wymienic sama gake od szyberdachu bo jest w opłakanym stanie i czasami "zostaje mi w rece" jak otwieram szyber.ale sie rozpisałem heheh
Opublikowano

Zalezy co chesz demontować cały szyber z auta czy tylko dostać sie do prowadnic ? jeśli do prowadnic to wystarczy zdjąc dach metalowy od szybra a jeśli cały szyber chcesz wyjac to trzeba całą podsufitke wyjmowac a to już trochę zajmie czasu .

http://www.bimmerdiy.com/diy/e36sunroof

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
spróbuje to łatwiejsze jak nic nie da to chyba sobie chyba odpuszcze bo podsufitki to mi sie niechce demontowac ale dzieki za linka i podpowiedz nara