Skocz do zawartości

328 automat dziwne dragania pod autem [FILMIK]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam juz dosc dlugi czas mam dziwne dragnia przewaznie przy prawie dynamiczym ruszaniu mniej wiecej 2.5-3tys obrotow drgania czuc mniej wiecej tak jakby pod podlokietnikiem a mostkiem pasazera z tylu sprawdzalem podpore walu i niby nie ma jakis tam luzow nie jest guma popekana podpora byla wymieniana z 2 lata temu moglem od tego czasu 60tys zrobic km. przy duzych predkosciach nie ma w ogole drgan nawet jak jade 100 dam full gaz nic tylko przy ruszaniu mam ten problem

O to filmik w 3s i 25s slychac te dragania

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy udalo Ci sie cos zdzialac w tym temacie, znalezc przyczyne tych drgan ?

Mam 320d w automacie i mam dokladnie te same objawy. Wszyscy obstawiali sprzeglo hydrokinetyczne ale niestety po regenracji sprzegla wibracje nie znikly a po przejechaniu 400km jeszcze bardziej sie nasilily jeszcze bardziej sie nasilily ?

Czy u Ciebie wystepuje to przy okreslonych obrotach czy przy okreslonej predkosci ? U mnie jest to zakres predkosci 40-50km/h powyzej juz nic nie slychac i nie zalezy to od obrotow ani biegu na ktorym jade.

Wstepnie celuje ze na wymarciu moze byc elastyczny lacznik miedzy walem a skrzynia

Pzdr