Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Mam do was prośbę. Posiadamy Ciemne BMW i chodzi mi o to jak je dobrze umyć żeby się błyszało można powiedzieć, żeby było prawie jak lustro.Chodzi mi o czy możecie napisać KROK PO KROKU jak sie powinno myć samochód. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Opublikowano

1. Spłukujesz auto wodą o niskim ciśnieniu aby pozbyć się piachu z lakieru.

2. Myjesz auto sposobem na dwa wiadra.

3. Wyciersz krople wody z karoserii miękkim ręcznikiem z mikrofibry czy jak to się tam nazywa.

4. Nakładasz na każdy element karoserii wosk i po wyschnięciu polerujesz go. Mój sposób to polerowanie watą, nie pozostawia żadnych rys.

Po tym zabiegu auto błyszczy się jak psu jaja.

4 punkt czyli woskowanie możesz robić raz na miesiąc.

Wysłane z mojego GT-I9070

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1. Spłukujesz auto wodą o niskim ciśnieniu aby pozbyć się piachu z lakieru.

2. Myjesz auto sposobem na dwa wiadra.

3. Wyciersz krople wody z karoserii miękkim ręcznikiem z mikrofibry czy jak to się tam nazywa.

4. Nakładasz na każdy element karoserii wosk i po wyschnięciu polerujesz go. Mój sposób to polerowanie watą, nie pozostawia żadnych rys.

Po tym zabiegu auto błyszczy się jak psu jaja.

4 punkt czyli woskowanie możesz robić raz na miesiąc.

Powyższy tutorial ktoś umieścił w dziale Humor, na forum o kosmetyce samochodowej :mrgreen:

Opublikowano
Raczej Twoim sposobem niczego się nie nauczą. Chyba, że lubisz np. wcierać wżery i asfalt i inny shit w lakier nakładając wosk to to być może :cool2: