Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam problem z ustawieniem jednej z lamp bo rozebrałem ją w celu montażu ringów i przy okazji zrobić BH, ale przy składaniu lampy okazało się, że ułamałem jeden z takich plastików co jest zamontowany między odbłyśnikami jest on po to żeby dociskać odbłyśniki do nakrętki na śrubie od regulacji lampy ( ten środkowy góra/dół).

No i teraz nie wiem czy można takie coś dokupić najlepiej w jakimś sklepie online, a jak nie to naprawić/zrobić zamiennik :D . Próbowałem to skleić ale pękło i znowu cały odbłyśnik lata. jutro jak dam rade to zrobię zdjęcie jak to dokładnie wygląda bo na rysunku z realoem nie ma tej części. jest to lampa ZKF.

2.tez mam problem z tylną lewą lampą bo zbiera mi sie w niej woda. Próbowałem lutownicą dookoła poprawić stare zgrzewy pod uszczelką ale widocznie to nie w tamtych miejscach przeciekało bo woda dalej się zbiera. z drugiej strony pod żarówką jest taki korek i tamtędy wylewam wodę ale ile można się tak bawić. Jeśli wiecie jak sobie z tym poradzić to napiszcie. dodam że nie widać żądnych pęknięć.

3. no i też mam problem bo jak wymontowałem tą przednią lampę zauważyłem ze wisi jakiś kabel z taką jakby pastylką w oprawce i nie wiem gdzie to powinno być

tak to wygląda:

http://imageshack.com/a/img845/8696/zd8xd.jpg

Proszę poprawnie tytułować tematy!!!

viewtopic.php?f=68&t=120678

Edytowane przez sliverbolt
Opublikowano
co do pierwszego punktu to jakoś sobie z tym poradziłem. nie wiecie może gdzie ten czujnik powinien się znajdować? no i z drugiej strony wisi mi jeszcze chyba czujnik temperatury zewnętrznej od OBC i tez nie wiem gdzie dokładnie powinien być. ciężko bez kanału cokolwiek tam zobaczyć.