Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam kabel ADS Bmw na Com, i mam tutaj mały problem

Inpa 5 łączy ale moge wejsc tylko do poduszek i nic po za tym :< na reszcie wyskakuje blad 0009 niestety

czy jest to wina inpy ? kontrolki na kablu swieca, nawet kontrolka odczytu pomiga troche i wyskakuje blad po czasie.

Bawarka to e36 m43 1993r

jakiej wersji impy uzyc ?

Bede wdzieczny za pomoc.

Proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Kabel to ADS widnieje na nim naklejka ADS BMW.DE

wersji inpy probowalem kilka.

Za kazdym razem to samo ten sam blad gdy wybieram old models e36 i m43 probowałem juz wszystkie opcje wyboru.

Teraz zapodalem mu special tests. error fast read czy jakoś tak for all models wybralem e36 zaczoł czytac po kolei abs itd i nagle błąd: //apiFslesen/fileopen can't open//

a na niebieskim tle wypisało kombi36 FS.LESEN Ediabas-fehlernr: 0 satze 4

;/ juz probowałem wszystkiego nawet poradnika nerwusa wszystko ads stery zainstalowane porty poustawiane w czym błąd ? czyzby inpa wadliwa ??? ze plików nie umie otworzyc albo znow z kolei wypisuje ze nie potrafi ich znalesc choć przejzałem edibas/bin i wszystko tam jest

//////// Edit //////////

Special test za kilkanastym podejściem zaczeł działac lecz nie wykryło żadnych błędów

choc czujnik przepustnicy miałem wypięty, silnik tylko na zapłonie. tak ma byc?

Film:

Zwykły test "z wyboru modelu" nadal nie dzała błąd ten sam pozostał...

(File Not Found)

Film:

Objawy: Gdy odpalam auto na ciepłym silniku to obroty szybko spadają silnik zaczyna sie dusic az wkoncu gasnie...

jak rusze odrazu to go chwile podławi i pozniej juz jedzie normalnie az do ponownego odpalenia znow ten sam problem.

Co wymieniłem?

-lambda oryginał bosh,

-guma przepustnicy,

-Czyszczona przepustnica i krokowiec,

-rura odmy wymieniona,

- filtr paliwa nowy,

- czujnik temp silnika nowy.

Po odpięciu lambdy auto zarowno na ciepłym jak i zimnym silniku chodzi idealnie.

po wymianie czujnika temp przez 1 dzien auto chodziło idealnie 7 razy zapalalem na ciepłym silniku i 0 problemow.

Po 1 dniu objawy znowu wrociły : / podejrzewam ze jest to błąd w komputerze ktory pozostał po wymianie czujnika temp lub lambdy.

z autem po wymianie czujnikow nie byłem na komputerze.

Stawiam Browara za pomoc w Inpie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.