Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pare dni temu kupilem autko E36 320i nie bylo radia wiec zabieram sie do montowania wszystko pieknie radio dziala ale z glosnikow nie wydobywa się zaden dzwiek sprawdzalem kosti wszystko dobrze podłączone co robić moze mieliście podobny przypadek ? :(

Opublikowano

Sprawdź dobrze podłączenie głośników :) jak dalej nie będzie żadnych efektów to może spaliłeś końcówke mocy w radiu? :doh: Podłącz jakiś inny głośnik kablami zaraz przy kostce i zobaczysz co będzie się działo.

Aha jeszcze jedno: sprawdziłeś czy w ogóle masz głośniki w aucie? Nie sugeruj się samymi maskownicami, może ktoś po prostu wykręcił głośniki przed sprzedażą auta :duh:

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano

Wszystko sprawdzilem porozkrecalem drzwi głosniki sa podlaczylem je do radi na krutko i graly a radio napewno dzila bo sprawdzalem w innym samochodzie, przemiezylem rowniez kostke i miernik nic nie pokazuje tak jakby przerwa byla. Orientujecie sie moze czy w tym modelu jest jakis seryjny wzmacniacz albo zwrotnice moze to one padly a jak sa to mniejwiecej w ktorym miejscu bo zabardzo nie che mi sie rozkopywac calego

auta.

Dzieki za pomoc pozdro.

Opublikowano

Niestety mam dla Ciebie złą wiadomość :( będziesz chyba musiał zdemontować kilka plastików i zobaczyć co jest powodem "ciszy w głośnikach" Jeżeli nie znajdziesz usterki to pociągnij nowe kable do głośników :D i będzie ok :cool2:

Zbliżają się ponoć ciepłe dni, więc proponuję piwko i śrubokręcik do rączki, rozkręcić kilka plastików a przy BMW to czysta przyjemność :8)

Napisz jak sobie poradziłeś z tym.

Powodzenia

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano

witam

Mam nowe wiesci znalazlem prawdopodobnie przyczyne w bagazniku z lewej strony znajduje sie wzmacniacz nie mialem czasu dobrac sie do niego ale jutro to zrobie mam nadziej ze to jet wina tylko jakiegos bezpiecznika jesli takowe posiada bo jak nie to bedzie bida

jesli mieliscie do czynienia z wzmacniaczami seryjny mi z bmw to prosze o porade czym sie kierowac

pozdro

Opublikowano

Witam

wymontowalem wzmacniacz niestety nie ma nigdzie bezpiecznika bylem z nim u elektronika i on stwierdzil: ze wmacniacz prawdopodobnie jest dobry tylko przyczyna tkwi w tym ze moje radio posiada wzmocnienie i podaje wzmocniony sygnal do drugiego wzmacniacza i ten juz nie puszcza ze nie moze byc dwu wzmacniaczy jeden za drugim pedzol zebym puscil sygnal z wyjscia na wzmacniacz a ja juz mam dla niego miejsce bo mam skrzynie i kolejny wzmacniacz do podlaczenia.

Co wy o tym myslicie bo ja juz niewiele

Pozdro

Opublikowano

Trochę zakręciłeś ale powiem tak,

każde radio samochodowe z końcówką mocy wzmacnia sygnał na wyjściu,(oprócz deka który jest tylko odtwarzaczem,ale żadko z takimi się spotykałem w car audio ,choć obecnie sam taki posiadam+ dwa wzmaki w bagażniku),

nie ma znaczenia że radio jest ze wzmacniaczem i podłączysz je do wzmaka tylko trzeba to później dobrze zestroić .