Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Miałem padnięty sterownik airbag (dziwne bo po prostu padł, ale wyczytałem na forach, że czasem się to zdarza i wymieniłem). Zakodowałem go go NCSem i nie ma już błędu sterownika ani komunikacji z nim, ale pojawił się błąd "zk12 fahrer stufe 2" którego nie da się usunąć. Ma ktoś pomysł co jest nie tak? Doczytałem gdzieś, że może chodzić o jakąś masę, ale wszystko wcześniej było w porządku..
Opublikowano

Wygląda na to że mogłeś wsadzić starszego MRS nieobsługującego ładunku poduszki drugiego stopnia. Napisz jakie autko z którego roku

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To wygląda na to że jest odwrotnie, ty masz poduszkę jednonabojową (do 2000/06), a kupiłeś sterownik do poduszki dwunabojowej (od 2000/06)

A tu podgląd: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=32_0945&hg=32&fg=35

Można pewnie zakodować NCS, używałeś pustego pliku MAN ?, jak tak to wpis masz poprawny, ale może być problem z instalacją poduszki (przewodami elektrycznymi), może być inna???