Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem. Niedawno po zakupie e32 na benzynie gdy odpale silnik nie rowno pracuje, nie potrafi utrzymac w normie obrotow podczas jazdy powyzej 1,5tys obrotow szarpie i przerywa dopiero pozniej normalnie sie wkreca, i czarny dym leci z wydechu. Na odcinku 20km spaliło ponad 20l benzyny. Posiada instalacje LPG 2 generacji na LPG normalnie pracuje nic nie szarpie itp. a na benzynie nie bardzo. Nie wiem jaka może być tego przyczyna kable i świece są nowe wymieniłem filter paliwa wyczyściłem przepływomierz nie pomogło. Proszę o pomoc Pozdrawiam
Opublikowano
Sprawdzałeś przepływomierz czy sie nie zacina lub czy elektronika jest cała ?? jaki masz nr przepływomierza a i sprawdź czujnik przepustnic
Opublikowano

Nie miałeś wystrzału na gazie? Jeśli tak, to po dupie dostał przepływomierz i będzie do wymiany.

Sprawdź czy wszystkie gumy nie są sparciałe. Bo jeśli bierze lewe powietrze to również może być problem. Sprawdź jeszcze czujnik położenia wału, czy nie jest walnięty.

sprawdził bym jeszcze na twoim miejscu Sundę Lambda

Ja miałem uszkodzoną sondę i nie wzrosło mi jakoś spalanie tak jak u kolegi.

Opublikowano
Wystrzał na pewno był bo widać ze przepływomierz był naprawiany i w filtrze powietrza został zamontowany zawór który się otwiera jak jest tzw. wystrzał że ma gdzie ujść ciśnienie. Raz mi tak strzeliło podczas jazdy ale to dlatego że chyba brakło gazu w zbiorniku. Gumy są w porządku szczelne nie sparciałe. Czujnik położenia wału sprawdzę i lambdę również ale najpierw podłączę BMW do komputera jestem ciekaw co wykaże. Mechanik dopiero w piątek ma czas tak wiec muszę jeszcze poczekać. Ale sonda Lambda mierzy spaliny z PB jak rownież z LPG tak wiec nie wiem czy będzie zepsuta.
Opublikowano
Tiger 663346181 to jest mój numer poślij strzałka to oddzwonię bo bym chciał pogadać na temat e32 bo widzę ze masz duże doświadczenie i byś mógł mi doradzić co i jak bo na forum pisać to wiecznie będzie trwać. Pozdrawiam