Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem z autem. Odpaliłem, włączam na D lekki szarpnięcie. Jade kawałeczek zapala sie choinka lampek. Gasze auto i nie moge juz odpalic. Na zegarach pokazuje mi ze cały czas jest skrzynia ustawiona w pozycji D, natomiast jesli zmienie na np N samochód jest na luzie, Na P auto stoi przy czym cały czas pokazuje ze wbite jest D. Ato nie odpala tzn włączam zapłon i koniec nic wiecej. Oleje w skrzyni i filt zmieniany bł rok temu jesienia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi to wygląda na problem przy samym lewarku.

Kiedyś jak wyciągałem tunel środkowy, trochę machałem wajchą, i też wywaliło choinkę na zegarach, do tego auto stało na N, a świeciło DS, odpalić się nie dało.

Odłączyłem aku, rozpiąłem wiązki do lewarka, wajcha na P, podłączyłem, zapiąłem klemę i po problemie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wyjmiesz tą osłonę dookoła lewarka to masz już dobre dojście. :wink:
Opublikowano
:mrgreen: Kostki od polozenia lewarka sa tylko przy lewarku? Bo jak odlacze wszystko na desce dalem D pokazuje. I jeszcze, odpowiednie położenie pokazywane jest przy liwarku. P TO P a na zegarach dalej D
Opublikowano

ktoś coś?

metoda prób i błędów i informacjom o podobnych problemach wna okazał sie czujnik poziomu oleju w misce olejowej. Już zamóiony. Dzieki za pomoc