Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć koledzy, chciałbym sie was poradzić o jedna rzecz. Rok temu w maju kupiłem moje e60. Idrive w dniu zakupu pokazywał ze olej musze wymienic za 24000tys km. Zrobiłem w ciagu roku 8tys km i teraz idrive pokazuje mi wymianę oleju za 5 tys km. Nie mam kontaktu z wcześniejszym właścicielem i nie wiem ile km dokładnie zrobił na tym oleju. Czy mam na dniach wymienic juz olej czy moge poczekać jeszcze z 2tys km czyli mniej wiecej sugerując sie tym co pokazuje idrive?
Opublikowano

Prowokacyjnie zapytam, a po co chcesz ten olej wymieniać? Nie szkoda kasy? :duh:

Odpowiedz sobie sam...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana oleju co 10-15k km nie patrz sie na komputer pokladowy. Tez wczesniej myslalem zeby wymieniac tak jak komp pokazuje ale koledzy z forum przekonali mnie ze to nie jest dobry pomysl. Wiedz radze wymieniac i nie czekac.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dokładnie, olej wypadałoby wymienić od razu po kupnie, a nie pytać na forum co koledzy sądzą- szczególnie gdy nie ma się pewności kto, co i kiedy tam wlał wcześniej. Komputer każdy może zresetować w 3 minuty przed sprzedażą, a bagienko w silniku zostaje dla nowego właściciela.

Swoją drogą wymiana co 24000 tys km uszczęśliwiłaby wszystkich właścicieli ciężarówek :)