Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiam

Panowie ma kłopot z odpaleniem mojego iksa 3.d

Rano nie chciała odpalić , paliła się rezerwa wiec zalałem z karnistra 20 litrów ropy . Myślałem że coś jest ze wskaźnikiem paliwa .Niestety dalej jest dopa.

Odpalam chodzi 2-3 sekundy i gaśnie pomimo tego ze bak jest zalany do połowy.(zachowuje sie tak jak by była zapowietrzona lub brak paliwa)

To co zauważyłem po przekręceniu kluczyka słychać pompę tak około 1-1,5 minuty potem cykniecie i cisza.Odpalam i nic 2 sekundy i gasnie.Tąoperacje powtarzałem z 15 razy i nic.Około miesiac temu zgasła podczas postoju na światłach po odpaleniu wszystko git aż do dzisiaj. Użytkownikiem jest żona :norty: pytałem się czy coś zauważyła jakieś objawy mówi że nic.Filtr paliwa wymieniony na nowy w styczniu

Jak w e83 wygląda temat pomp elektrycznych w zbiorniku sa dwie ale nie znalazłem info na temat podprogowej.Jakieś pomysły??

Pozdrawiam

Opublikowano

Siemanko mialem tak w swojej X3 w tamtym roku, padła przepustnica, klapa gasząca była cały czas zamknięta i wiadomo powietrze sie nie dostawało do kolektora i odpalał i od razu gasł.

Pozdro.

Opublikowano

Zatankuj pod korek , pod pompuj i start.Nie męcz go rozrusznikiem , co najwyżej jeszcze mu plaka.

Zanim się weźmiesz za grubsze sprawy to sprawdź czy na pewno paliwo ze zbiornika wychodzi.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zaleje pod korek . Sprawdzę czy w moim silniku jest klapa gasząca choć nie mam dpf-a. Zabawy z plakiem odpuszcze.
Opublikowano

Z plakiem to trzeba mieć doświadczenie bo to łatwo palne , ale przez mechaników lubiane bo lepiej zakręci jak na rozruszniku i jak jest lekko zapowietrzony to lepiej paliwo zaciąga. Rozrusznikiem jak się za długo kręci to płyty w aku mogą się pokrzywić co grozi wewnętrznym zwarciem, albo sam rozrusznik sie przegrzewa .

Zaparkuj z górki to będzie jak byś miał pełny bak.

Masz trochę takie symptomy jak by Ci pompa strumieniowa szwankowała, ale możne być jeszcze wiele innych możliwości.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Temat ogrnięty :cool2:

Spadł przewód od IC od strony turbiny.Po założeniu i sprawdzeniu wszystko gra :D Przy okazji wymieniłem komplet oringów , które kupiłem 2 miesiące temu :norty:

P.S. u mnie nie ma klapy gaszącej

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Hehe...a wiesz co pomyślałem jak założyłeś temat ??? Ze będą takie przeboje jak w czasie powrotu po zakupie :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

:mrgreen:

Hehe...a wiesz co pomyślałem jak założyłeś temat ??? Ze będą takie przeboje jak w czasie powrotu po zakupie :cool2: :cool2:

Powrót do domu po zakupie to była misja na Marsa

Najważniejsze ze sie udało temat rozwiązać pod domem bez lawety i cudowania .

Pozdrawiam

Opublikowano

Powrót do domu po zakupie to była misja na Marsa

Fakt....też miałem wtedy tę " przyjemność " :wink: :wink: :wink:

Opublikowano

Ale napędy zrobiły swoja robotę :-) coraz bardziej mnie zaskakują te patenty Monachijskie. Rozliczone turbo i doopa.

A jak nie będziesz odbierał telefonów w sobote to dostaniesz w ucho.

Opublikowano

A jak nie będziesz odbierał telefonów w sobote to dostaniesz w ucho.

Hehe.....gosci mialem,gril itp. i byśmy nie pogadali :wink: :wink: :wink: Nie zdążyłem jeszcze oddzwonić do Ciebie :mrgreen:

Opublikowano

Będzie kara :norty: dobra koniec kasztanienia :mrgreen:

Pozdrawiam i dziękuje za sugestie !