Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...jak w temacie, dziś delikatnie prysnąłem sprayem obudowę lusterka i tylny zderzak (były to rysy których bym nie zamaskował markerem itp.) Spray dokładnie taki jaki mam kolor auta (miksowany na zamówienie) Tylko teraz mam pytanko bo po zdjęciu taśm maskujących pozostają takie linie widoczne do którego miejsca była taśma doklejona. I teraz jak się tego efektu pozbyć? Dodam że jeszcze tego nie polerowałem ani też nie potraktowałem tego lakierem bezbarwnym. Teraz czy potrzeba będzie zakupić papier i zmatowieć to troszku po czym potraktować lakierem bezbarwnym czy po prostu polerowanie wystarczy? po czym nałożyć lakier bezbarwny.

http://www17.zippyshare.com/thumb/53116292/file.html[/img]

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

witam

temat robienia zaprawek jest ci znany?

lusterko to mały element więc powinieneś je pomalować całe

a te linie po tasmie to tylko papier 2000 i polerka , jednak że robiłeś to sprajem to pewnie się przy matowaniu poprzecierasz lakier, zaprawki lakiernicze to tylko na odkurz

Opublikowano
wd 40 prysnąć, poczekać z 10 minut, polerka ścierką mikrofibry, wszystko zejdzie ładnie.
Opublikowano
wd 40 prysnąć, poczekać z 10 minut, polerka ścierką mikrofibry, wszystko zejdzie ładnie.

............. no i pod bezbarwnym będą oka jak w rosole z tłustej kury - zauważ że kolega będzie jeszcze bezbarwnym malował

Opublikowano

Dzięki śliczne za podpowiedzi ;-) Tak jak napisał bolo73 będę to jeszcze bezbarwnym malował i jakoś nie mam ochoty na rosół pod nim ;-)

Pozdrawiam.