Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HugoEmPe żadnych niepokojących dzwięków w trakcie postoju ze skrzyni nie słychać na 2,3,4,5 biegu w trakcie jazdy wszystko jest o.k żadnego wycia buczenia tylko na 1 biegu jest słyszalne.

Jakub chodzi mi i toczenie się samochodu np. stoisz na światłach pod górkę na luzie puszczasz hamulec i czy u Ciebie jest wyczuwalny opór przy rozpoczęciu staczania się i analogicznie odwrotnie jakbyś stał z górki i miał stoczyć się do przodu, u mnie w przód jest o.k ale w tył czuć mały opór.

Opublikowano
Ze swojego doświadczenia podmieniłbym dwumasę na inną i posłuchał wtedy. W moim m54b25 kiedyś wyrzuciłem dwumasę i wstawiłem sztywne koło. Wszędzie, łącznie z moim mechanikiem mówili, że akcja pójdzie bezproblemowo. Po wyjęciu trzeciej skrzyni, podmianie łożysk w mojej na nowe, okazało się, że dalej każda skrzynia hałasuje na biegu jałowym oraz przy ruszaniu. Wrzuciłem używaną dwumase, sprzęgło i wszystko działa dalej na mojej skrzyni jak kiedyś. Może twoje koło dwumasowe nie jest jednak w idealnym stanie. Ja również straciłem ponad 2 tysiące,ale prawda jest taka, że oryginału się nie poprawia :D
Opublikowano
HugoEmPe żadnych niepokojących dzwięków w trakcie postoju ze skrzyni nie słychać na 2,3,4,5 biegu w trakcie jazdy wszystko jest o.k żadnego wycia buczenia tylko na 1 biegu jest słyszalne.

Jakub chodzi mi i toczenie się samochodu np. stoisz na światłach pod górkę na luzie puszczasz hamulec i czy u Ciebie jest wyczuwalny opór przy rozpoczęciu staczania się i analogicznie odwrotnie jakbyś stał z górki i miał stoczyć się do przodu, u mnie w przód jest o.k ale w tył czuć mały opór.

Cholera, to Ci nie podpowiem bo nie mam pojęcia jak jest zbudowana skrzynia w 4x4...

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534