Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Historie opowiem od początku żeby nie było niedomówień

Podczas jazdy nagle samochód przymuliło i zatarpało. Po nacisnięciu gazu, brak mocy. Myślałem że moc wróci, zrobiłem tak 10km. Po 10km zatrzymałem sie, stałem 2 minuty i pokazał się błąd DPF na monitorze nawigacji. Samochód zgasiłem, laweta do warsztatu.

Okazało się , że spadła rura, która jest z prawej strony - stojąc od silnika, i łączy sie IC. Na dole przy łączenie z IC wypadła.

Po naprawieniu tego, pozostał problem z DPF.

Włączył mi mechanik wypalanie w komputerze, zrobiłem 30km 3ka i 3tys obr i wróciłem na komputer. Diagnoza nadal 2 błedy DPF.

Zrobiłem kolejne 30 i dalej mam błedy. Po odpaleniu auta już tylko jeden, gdy rusze kawalek już dwa. Na monitorze navi po 7km pokazuje błąd.

Wiec juz po takim przebiegu/wypalaniu on ise jeszcze wypali? Mechanik powiedzial że za sonde wpuscic jakas pianke do DPF, a jak nie pomoze wyjac i wyczyscic.

Aktualnie smaochod nie ma mocy, DPF wymieniony na now 40tys km temu, nie mialem nigdy wczesniej bledu DPF

W 10km tak zabilo DPF bo nie byla podlaczona rura do IC?

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mógłbyś choć napisać o jaki silnik chodzi ? Bo 320d było kilka rodzajów w e90 a nie wiadomo o którym piszesz.

M47 wnioskuje po profilu.

Opublikowano
M47N2, DPF leży juz w płynie chemicznym
Opublikowano
oczywiście że zabiło DPF ale być może da rade odratować . dlaczego wymieniałeś dpf ? może jednak wciąż jest jakis problemk z autem , typu termostaty , turbo

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

DPF byl wymienany w ASO przezp oprzednieg wlasciciela.

Wyczyscilem go plynem do czyszczenia sadzy kominkowej i jest ok.

Wymienialem termostat glowny, ale okazal sie ze to jednak egr jest uszkodzony.

Ale 75stopni lapie wiec wypalac sie powinien.