Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich administratora przepraszam ze temat trochę nie w tym dziale ale dotyczy on tylko modelu e36 :P

Zwracam się tu z pytaniem czy i w jaki sposób uporał się ktoś z boczkami drzwi chodzi o odstającą skórę przy bocznych kieszeniach i odstający materiał.

Co doradzacie szukać używanych boczków bez wad czy obszyć od nowa cały boczek skórą i tą środkową część materiałem, to drugie rozwiązanie myślę ze będzie dość drogie no ale cóż owe boczki psują mi cały urok samochodu.

Ktoś orientuje się w cenie tej operacji ?

Opublikowano

osobiście sam planuje wymianę tapicerki na boczkach.

obecnie pracuję w sklepie meblowym, teoretycznie tak jak w każdym są próbniki tkanin ...skóry, eko skóry itd.

cena za bm materiału myśle że około 50 zł.

tanio i w miarę przyłożenia sie do tej operacji przyzwoicie

całe boczki są droższe od tej czynności którą wymieniłem.

Opublikowano

metr bieżący to jest około 147cm x 100cm wydaje mi się że taki wymiar spokojnie wystarczy na dwa boczki jak nie trzy a nawet cztery , a robocizna zależy od Ciebie. klej w sprayu około 30 zł ,cena jaką ja planuje wydać to 130 zł. za tą cene co podałeś to znalazłbyś boczki.

jak zrobić? dociąć materiał na odpowiedni wymiar

rozklepić część boczku na której jest tapicerka

dalej wiadom0o...zatapicerować

boczek zmontować, np. za pomocą lutownicy .

Opublikowano
tak ale ty mówisz chyba o części boczka tej środkowej w której masz np klamkę do otwierania drzwi a ja muszę także wymienić tą skórę co jest na całym boczku
Opublikowano

no tak, nie zrozumieliśmy się, w takim wypadku najtańszym rozwiązaniem jest szrot :D

będziesz widział co bierzesz w jakim stanie i tak dalej, na mazurach w giżycku dokładniej koszt takiego boczka to 50-60zł

z aukcji z doświadczenia wiem że to kupno w ciemno to nic fajnego... połamane zaczepy na spinki, rysy i inne mankamenty

do dzieła !!!

pozdrawiam

Opublikowano

Łatwo zadbanych znaleźć nie będzie ale chcąc coś zrobić trzeba trochę wkładu własnego, dzięki za informacje i motywacje

Jeśli ktoś przerabiał ten problem niech powie co i jak zrobił bo te boczki to chyba norma w e36 więc pewnie wielu użytkowników forum ten temat by pomógł :P