Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam wszystkich, znowu mi coś auto płata figle, i padł mi drugi już z rzędu sterownik poduszek powietrznych.

Wyświetla błąd pamięci wewnętrznej, tj po zaprogramowaniu działa wszystko okej, do momentu utraty zasilania kiedy auto np uśpi się po zamknięciu.

Wziąłem na podmianę 3 inne sterowniki (z półki ze szrotu, także nie wiem jak były traktowane), ale z nimi jest dokładnie taki sam problem - elektronika się uśpi, sterownik wywala błąd.

Albo ciężko trafić na dobry sterownik, albo coś powoduję usterkę (w co wątpię, bo instalacja jest sprawdzona po kabelku, i wygląda na sprawną).

Alternatywy w sumie nie mam żadnej poza kolejną używką, nowy kosztuję kosmiczną kasę.

Możecie coś doradzić w takiej sytuacji?

Może ktoś ma taki sterownik na zbyciu sprawny?

Mi już ręce opadają z tym, pojęcia nie mam jak to ugryźć. :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podbiję sobie temat, jako że szukałem sterownika po szrotach i allegro, ale nie mogę znaleźć identycznego jak mój.

Sterownik jest (nie mam czym fotki zrobić):

TEMIC-- Nr.:G2T0D19A135

65. 77--6900727

--||-- 02 00 16

V2.6 MRSZ3/A 6110

||||||||||||||||||||

BMW -- Nr.:31690072701C

||||||||||||||||||||

Serien -- Nr.:00B1100C0036S

Które numery powinny się zgadzać przy szukaniu używki?

Jest kilka takich o numerze "65. 77--6900727" ale pozostałe numery są inne, i zazwyczaj są to sterowniki od X5 na 8-10 poduch.

Czy może tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia, i kodowanie załatwia całą sprawę?

Opublikowano
A czemu Ty do mnie nie dzwonisz? :D W wolnej chwili dzwoń i będziemy myśleć,a zasilania wszystkie posprawdzałeś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer przesiałem razem z telefonem, także nie miałem jak dzwonić :mrgreen:

Podaj na PW to się odezwę, bo naprawdę szału dostaję z tymi poduszkami :wink:

Zasilania są okej, sprawdzone wg WDS, sterowniki dają się programować.

W przyszłym tygodniu będę miał sprawny sterownik z takiego samego auta jak moje, dobrany po numerze VIN, jest sprawny, nie miał wystrzelonych poduszek, może jeszcze z nim coś uda się zrobić ;)