Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Z góry przepraszam ale jest to moje pierwsze BMW i mam je dopiero od 4 dni, więc moja wiedza na temat tych aut jest na poziomie raczej zerowym.

Problem wygląda tak:

Rano jak chcę zapalić auto (odpala się na benzynie - sekwencja) po całej nocy stania, autko odpala od razu po czym zaczyna się dławić/dusić/, telepie silnikiem, obroty spadają i po 3-4 sekundach od odpalenia auto gaśnie. Wystarczy wtedy zakręcić jeszcze raz, odpala znowu od kopa i chodzi idealnie. Miałem tak samo dziś rano i wczoraj rano. W niedzielę rano było okej, w sobotę rano też było okej. W ciągu dnia mimo że auto stoi np. 4-5 godzin nie odpalane problem ów nie występuje. Występuję tylko rano przy pierwszy rozruchu po nocy. LPG z tego co wiem to wtryski Hana i komputer Zenit Pro. Z tego co wiem poprzedni właściciel auta wymieniał pompę paliwa (około rok temu, znalazłem paragon na około 130 zł.). Jak myślicie co może być przyczyną?

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
Na 99% - źle wystrojony sterownik gazowy - wymusza naliczenie korekt długoterminowych nienormalnych dla zasilania benzyną, które są uwzględniane w dawce rozruchowej i procedurze afterstart w sterowniku benzyny. Stąd niepewny rozruch. Do wystrojenia - i powinno być ok.
  • 2 tygodnie później...