Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze skasowaniem informacji o hamulcach. Wymieniłem klocki tylne wraz z czujnikiem, próbowałem skasować MAXIDiagiem i nadal pojawia się informacja klocki przód: ------------; klocki tył 1 300km. Dodam, że stan klocków przednich to około 60%. Kasowanie przy pomocy guzika od przebiegu dziennego też nie pomaga. Jakieś sugestie ?

Opublikowano
bez komputera tematu nie ruszysz -niestety.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano

Wszystko fotychczas robiłem MaxiDiagiem - kasowanie błędów, resetowanie inspekcji olejowej itd. Dlaczego tego nie można ?? Czy Inpą ruszę temat ??

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kasowales i przod i tyl ale wymieniales tylko z tyl? Sprawdz jeszcze czy dobrze wpiety zostal kabel czujnika w kostke pod nadkolem. A przod moze juz czujnik przytarlo i automatycznie wywali przy probie kasowania.Powinno bez problemu dac sie skasowac z poziomu ukrytego menu.

🙃🙃

Opublikowano

Tak, wymieniałem tył. A probowałem skasować przód i tył ( wcześniej z przodu było 13 000km). Czujnika nie da się źle wpiąć( jest w środku taki wpust).

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przod wywalilo ci blad bo kasujesz bez zmiany czujnika. 13kkm to juz malo i czujnik zostal przytarty. Jak juz raz oberwal o tarcze to nie pozwoli skasowac inspekcji klockow. Nie mowie ze wpieta kostka odwrotnie, ale moze za slabo wlozona i nie kontaktuje jak powinna. Albo zasniedzialo lub brud wszedl do srodka. Dobrze podpiety musi sie skasowac.

🙃🙃