Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja się ostatnio wzbogaciłem o zestaw narzędzi covala:

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/33/23/56/4233235613

Cena ok 350pln, a mamy praktycznie wszystko co nam trzeba do samochodu :mrgreen:

Wszystko w jednej walizce, klucze naprawdę wytrzymałe, ostatnio rozbierałem nimi zawieszenie w e34 i robi się super, nic się nie uszkodziło, a naprawdę dawałem im popalić.

Jak kupować, to raz a porządnie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się, jest dożywotnia. :wink:

Ale uwierz mi, że musiał byś te klucze specjalnie próbować uszkodzić, podczas normalnej pracy nawet zarysowania nie specjalnie chcą się robić.

Mój kolega użytkuje taki sam zestaw od jakiegoś roku i też wszystko jest okej, nic nie uszkodził.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie wstyd mowic ale nie raz uzywalem grzechotki jako mlotka :mrgreen:

Warto jak ma sie nowe rozkrecic grzechotki i nasmarowc je w srodku :cool2:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeje trochę żeby nowego nie.zakładać. chcę kupić komplet nasadek i teraz moje pytanie 6 czy 12 kątnych?
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

12 kątne warto mieć, ale na codzień mało jest takich śrub - zazwyczaj przydają się w najmniej oczekiwanym momencie, czyli późnym popołudniem w sobotę, kiedy wszystkie sklepy zamknięte :mrgreen:

12 odkręcisz śrubę 6, ale łatwiej ją objechać.

Opublikowano
powiedziałbym, że nawet bardzo łatwo. Ja zakupiłem same 6-cio kąty i nie miałęm jeszcze problemu przy majstrowaniu w swojej 3 :]
Opublikowano

ja osobiście kupiłęm w kpl. rozmiary od 4-10 na grzechotke 3/8 oraz od 10-34 na grzechotke 1/2.

Dokładnie mam taki sam zestaw jak to: http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadowych-klucze-nasadowe-94-yato-i5045041067.html

Bity yato robią robote, ostatnio nie mogłem odkręcić śruby zabespieczającej tarcze hamulcową ponieważ była troche podrdzewiała zapieczona i jeszcze na imbusa przez co sie obrabiała. Wziąłem z bitów chyba jakaś gwiazdke czy coś w tym stylu nabiłem wielkim młotem i na luzie odkręciłem. Bit jak był nowy tak nadal jest a śruba odkręcona, z drugiej strony to samo :] Dokupiłem sobie jeszcze do tego zestawu mały zestaw torxów yato za ok 25zł

Jak tak bardziej sie przyjrzałęm zestaw prawie taki sam jak mój ale te narzędzia z walizki u mnie troche lepiej jakościowo wyglądają ale bardzo zbliżone.

Opublikowano
Ok wielkie dzięki. Ja skrzynkę też mam z yato tylko bez nasadek torxow ale już zamówiłem u będę miał komplet. Pzdr
BMW ----> Bandżo Może Wszystko