Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, zapewnie wielu wymienialo, jaki to jest koszt, u mnie juz druga osoba mowi ze trzeba rozbierac most, jak to tam z waszymi doswiadczeniami?
Opublikowano

Osoba, która twierdzi, że w BMW E46 jest "most", a dodatkowo należy go "rozbierać", powinna dostać ostrzegawczy strzał w kolano.

Owszem, trzeba zrzucić dyferencjał, bo inaczej nie dojdziejsz do tulei, ale to nie jest fizyka kwantowa, jak masz dostęp do podstawowych narzedzi oraz kanału / podnośnika, to spokojnie ogarniesz. Do tulei potrzebny jest ściągacz - do dotoczenia czy wyspawania we własnym zakresie bez problemu.

ALE - jeśli nie czujesz się pewnie z kluczami w ręku lub masz jakiekolwiek wątpliwości czy podołasz, to nawet nie podchodź, znam aż za dobrze - "carl0s ratuj, bo rozdłubałem i nie radzę!".

Generalnie gdybym ja miał to robić, to rezerwowałbym sobie pół dnia, i jeśli nie byłoby niespodziewajek typu zerwane śruby, to robota ciężka, ale przyjemna.

Tuleja to około 80 pln za lemfordera, dobrze też od razu wymienić tuleje "7", bo jeśli 9 padła, to 7 pewnie też już mają dość, jedna to okolice 40 pln.

Za samą robotę ciężko wycenić - wszystko zależy od niespodzianek po drodze.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Jakieś dwa miesiące wymieniałem tą tuleje - dorabiaj sciągacz bez problemu sobie poradzisz zajęło mi to z 5h nie spiesząć się bo troszkę jest do rozbierania

Mechanicy sobie napewno policzą więcej niż ta tuleja Warta; )

Bez sciągacza nie ma szans aby ci poszło. Za bardzo zardzewiałe jest w srodku

Opublikowano
Panowie, zapewnie wielu wymienialo, jaki to jest koszt,

Tak jak Carl0s napisał trzeba ściągnąć dyferencjał. Mnie za wymianę - robociznę, zaśpiewali 370 zeta.

Opublikowano
Numeru 7 jest dwie sztuki - prawa i lewa.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Panowie, zapewnie wielu wymienialo, jaki to jest koszt,

Tak jak Carl0s napisał trzeba ściągnąć dyferencjał. Mnie za wymianę - robociznę, zaśpiewali 370 zeta.

Zmien sobie sam; ) napewno sobie poradzisz