Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zauwazylem pewna dziwna czkawke pomiedzy obrotami 1800-2500. Wystepuje zarowno na zimnym jak i rozgrzanym silniku. Nie jest to bardzo mocno odczuwalne czasem nawet jak pytam pasarzera czy czuje cos to dopoki nie powiem na co ma zwrocic uwage nie wiedzie o co chodzi. Odczuc to jednak mozna tylko przy delikatnym przyspieszaniu - gdy gaz jest w podlodze nie widac roznicy, ale nie daje mi to spokoju poniewaz obawiam sie moze sie to pogorszyc lub cos po prostu popsuc na dobre i narazic mnie na niepotrzebne koszty. Jesli ktos ma pomysl to bede bardzo wdzieczny.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj czytajac post dotyczacy katow pomyslalem o tym samym - ja wiem mam oba rozsypane i to kompletnie ;-). NIestety nie mialem czasu ich wyciac pozatym mam pewne obawy co do dzwieku po mojej przygodzie z wycieciem katalizatorow w audi 2.8. Dzwiek byl masakra, za to inny mechanik stwierdzil opisana przezemnie sytuacja wynikala z kiepskiego sprzetu fachmenta wycinajacego - musial zostawic kawalki elektrod czy jak to sie w migomacie nazywa i to one robily jazde... Ale moje pytanko czy to rozsypane katalizatory moga powodowac takie szarpanie?