Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem który się pojawił to luz na maglownicy. Dlatego mam kila pytań, a mianowicie:

1. Czy w tych maglownicach jest możliwość regulacji tzn. redukcji luzu przy pomocy śruby (np. jak w mercedesie 124)?

2. Czy to prawda że do wyjęcia maglownicy trzeba podwieszać silnik i opuszczać wózek dolny?

3. Czy ktoś zakładał maglownicę regenerowaną? Jak jest z trwałością?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
Olej to :P zakładałem NOWĄ ori maglownice bo stara miała luzy, 2 lata minęły i znowu mam to samo. Szkoda nerwów i pieniędzy.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Tam jest ślimak i ślimacznica na której naturalnie powstają luzy. Mi kierownica lata tak powiedzmy 1/8 obrotu i jest to chyba niestety normalne, bo każda e38 w której miałem okazje jeździć tak ma.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Olej to :P zakładałem NOWĄ ori maglownice bo stara miała luzy, 2 lata minęły i znowu mam to samo. Szkoda nerwów i pieniędzy.

W ASO kupiłeś? Ile zapłaciłeś za nowiutki magiel?

Opublikowano
Tam jest ślimak i ślimacznica na której naturalnie powstają luzy. Mi kierownica lata tak powiedzmy 1/8 obrotu i jest to chyba niestety normalne, bo każda e38 w której miałem okazje jeździć tak ma.

Przekładnia kierownicza, ale nie maglownica ;) Maglownica to jak rozumiem cała hydrauliczna kolumna kierownicza, a w e38 jest prosty drążek, i przekładnia ;)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534