Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moich problemów z odpalaniem ciąg dalszy...

Auto ciężko odpala mi rano, trzeba długo kręcić rozrusznikiem. Zanim odpali ma suche świece (tj, kręce ze 3s, wykręcam świece - suche. Kręce kolejne 3-4s auto odpala i cały dzień pracuje normalnie), tak jakby nie dostawał paliwa. Problem nie występuje jeśli odłączę na noc klemy od akumulatora. Dlaczego tak się dzieje? Dodam że mam LPG.

Ładowanie 14,3, nie ma poboru prądu.

Proszę o jakieś rady...

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Miałem podobny problem gdyż rano też mi ciężko palił a jak odpalił to miał niskie obroty. Po zagrzaniu silnika chodził normalnie i odpalał na benzynie. Okazało się że rozjechała się mapa i musiałem zrobić 100km na samej benzynie. A dokładnie tak 100km musiałem pokonać z prędkością około 100-120km/h bez zatrzymywania się najlepiej na autostradzie. Później problem u mnie znikł . Pozdrawiam
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Spróbuje z tą jazdą na benzynie, takie rozwiązanie problemu by mi pasowało...

A od czego takie cuda się dzieją? To się będzie powtarzało co jakiś czas przy jeździe na lpg?

O widzę że mamy bliźniaczki ;)

Opublikowano
Czy bd sie to robilo to do konca nie wiem. Zalezy od czego sie mapa rozjechala. Czekam na znaka po 100km. Blizniaczki ;D tylko mnie moja juz dobija problem z walem eh
Opublikowano

U mnie chyba było to co u Ciebie, jeszcze nie jestem do końca pewien czy to nie przypadek, ale pojeździłem kilka dni na benzynie w ogóle nie używając gazu i problem ustał, pali rano tak jak powinna.

Jutro już zacznę jeździć na gazie spowrotem i zobaczę czy problem sie nie pojawi od nowa. A u Ciebie od czego się mapa rozjechała?

Opublikowano
No dokładnie to ja wymieniałem ten regulator... I teraz to jest petarda Becia pali od strzała i mniej pali .. Moc wzrosła... Może u ciebie bedzie to samo .. pozdro
Opublikowano
A Zapomniał bym wymieniłem jeszcze przy okazji filtr paliwa... Tylko nie polecam tych tanszych. !! Bo przepływ paliwa może sie zmiejszyc... I wtedy może uszkodzic sie pompka paliwa...
Opublikowano

Filtr paliwa już wymieniałem (filtron) i nie pomogło.

Pomogło za to skasowanie map benzyny i gazu i ponowne ich zebranie...

Auto zapala teraz ładnie, choć jeszcze mogłoby być ciut lepiej. Może wymienie ten regulator, koszt nie wielki.

Będę pisał o postępach, może komuś się przyda.

Opublikowano

było jakiś czas całkiem ok, a teraz znowu się spieprzyło, trzeba kręcić i kręcić...

Chyba rozjeżdżają mi się mapy, ale nie mam pojęcia dlaczego.

Opublikowano
Prawdopodobnie padł ci czujnik temperatury.. Ten niebieski.... dlatego ci cieszko odpala... bo dostaje za durzo paliwa ... Jedz na komputer do kogos .. i sie dowiesz co jest do wymiany
Opublikowano
paliwa jak już to dostaje raczej za mało - miałem kiedyś taką sytuacje (zresztą zakładałem tu temat) że rozrusznik kręcił z normalną szybkością, wszystko było cacy a auto nie odpalało. Miało suche świece, nie dostawało paliwa. Pompa była sprawna, wtedy udało się go w końcu odpalić ale z prostownika. Co może dawać taki efekt? Akumulator jest nowy, a spokoju był bardzo krótki okres. Jedynie co do tej pory pomagało to ta jazda na benzynie jakiś czas, ale problem znowu wraca, z tym że nieregularnie. Raz odpali ładnie, nastepnego dnia już nie. NIe ma reguły.