Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , dzisiaj na desce wyskoczył mi błąd (pomarańczowa kontrolka z szybą) i dodatkowo opis dokładnie nie pamiętam "niesprawna funkcja czy moduł bezpiecznego domykania szyb" dodam że tyczy się tylko szyb tylnych, gdy chcę otworzyć lub zamknąć to szyba porusza się ok. 4-5 cm i trzeba ponownie wciskać przycisk. Co może być grane i jak z tym sobie poradzić.
Opublikowano

Zrob resetowanie krancowek szyb.

Poszukaj na forum, bylo juz omawiane.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

poszperałem na forum trochę i co post to inna teoria. Nic nie daje przytrzymanie przycisku, albo kurczę ja coś źle robię. Ma ktoś jakiś sprawdzony patent ewentualnie podpowie krok po kroku co zrobić.

Kolega z forum ma INPĘ czy moglibyście napisać gdzie w tym programie można (bo chyba można) zrobić reset krańcówek szyb. (chyba tak to się nazywa).

Opublikowano

Z innego forum.

Wybacz, ale tlumaczyc na j. polski CI juz tego nie bede.

Powodzenia.

Initialization is performed on the power window switch of the relevant door.

Requirements for correct initialization:

• Initialization with engine running

• Convertible top, doors and windows closed

Initialization comprises:

• Erasure of initialization

• Reinitialization

An initialization must be performed:

• In the event of malfunctions, e.g. no one-touch control function, no opening or if available no comfort function is possible

• After the power window drive has been replaced

• After work is carried out on the power window mechanism

• After a power supply interruption, e.g. disconnection of the battery or disconnection of the power supply to the door

• After the door window glass has been removed and installed or replaced

• After adjustment work on the door window glass

• After adjustment work on the convertible top

• After replacement of seals

Erasure of initialization:

• Open door window glass fully

• Operate power window switch in "Open" position four times within 10 seconds

This erases initialization of the power window, anti-trapping protection and toll function are inactive.

Check whether one-touch control (toll) function is inactive, otherwise repeat procedure.

Reinitialization:

Avoid a break between the two steps!

• Operate and hold power window switch in "Close" position (second switch stage)

• Once the upper end position has been reached, hold power window switch in "Close" position for approx. 2 seconds longer

• Operate and hold power window switch in "Close" position (second switch stage)

• Once the upper end position has been reached, hold power window switch in "Close" position for approx. 2 seconds longer

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Jestem po zabawie z INPĄ , i niestety nic nie pomogło. Wchodząc w programie do zakładki z nauką zamykania/otwierania program uruchamia szyby zaczyna się proces adaptacji, szyby opadają słychać kliknięcia następnie się podnoszą ponownie słychać kliknięcie. Gdy chcę opuścić szybę dalej opada po ok 4-5 cm i na wyświetlaczu jest błąd. Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia z programu. Jedno kolegi gdzie wyraźnie są nauczone 4 szyby i drugie moje gdzie tylko przód jest nauczony.

http://tufotki.pl/JQ3YT

Co to może być, może fizycznie jakiś moduł jest uszkodzony. Dodatkowo jeszcze znalazłem taki błąd, co to może być?

http://tufotki.pl/bS5Du

P.S powiedzcie mi co steruje tymi szybami gdzie tego szukać i jak to się fachowo nazywa?