Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

czy wiecie jak sobie poradzic z zablokowanym siedzeniem? Nie mozna wogole poruszyc tym przyciskiem na siedzeniu, ktore jest odpowiedzialne za zwolnienie blokady ustawienia kata oparcia.

Jednoczesnie odchylenie calkowite siedzenia, zeby zajac miejsce z tylu jest mozliwe.

Wykrecalem to siedzenie, ale niczego tam nie zauwazylem. Czy jest jakas standardowa metoda poradzenia sobie z tym problemem?

Jesli wymaga to fachowca, to czy znacie taka osobe w Poznaniu?

Adrian

Opublikowano
podlacz kompa i zczytaj blad , pewnie jakas drobnostka
Opublikowano
To jest siedzenie z mechaniczna regulacja, wiec podlaczanie kompa raczej nic nie da ;)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wracając do tematu...

Awaria wyglądała na taką, która wymaga ingerencji kogoś, kto się na tym zna. Przez miesiąc, mimo prób, demontażu siedzenia i zaglądania w mechamizm problem braku regulacji pochylenia oparcia nie chciał ustąpić.

Podjechałem więc do człowieka zajmującego się siedzeniami, który zajrzał pod siedzenie i uznał, że mechanizm jest lekko skrzywiony.

Umówiłem się z nim na wymianę przez niego skrzywionego mechanizmu na 3 dni później, bo wcześniej nie mogliśmy znaleźć odpowiedniego terminu. Następnego dnia wsiadając do auta odruchowo pociągnąłem za tę dźwignię i siedzenie normalnie dało się wyregulować. :) Od tego momentu regulacja przebiega bez przeszkód :)