Skocz do zawartości

usterka ogulna vanosów bmw 318i e90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie problem polega na tym że po odpaleniu zaświeca sie check engine usterka jest ogólna i dotyczy vanosów po skasowaniu tego błędu autko śmiga normalnie i ta usterka podczas jazdy sie nie zapala po 5-10 minutach po zgaszeniu i odpaleniu też nie a jak postoi 1h i podczas odpalania silnika pojawia sie ponownie ten sam błąd moc wtedy jest ograniczona ale po skasowaniu znowu jest wszystko ok do momentu aż auto wystygnie rok to 2007 a przebieg 101tys km i nie mam pojęcia co już z tym zrobić
Opublikowano
Koniecznie podjedz do mechanika na pewno coś poradzi i wymieni , a już na pewno podepnie pod komputer, sprawdzi jakie błędy wywala i już wszystko na 100% będzie wiadomo :cool2:
Opublikowano
  • Autor
właśnie w tym jest problem ze 2 mechaników poskładają ręce dodam że to się stało po odpaleniu autka na resztkach paliwa było w baku z max 3litry i po odpaleniu zapaliło ten błąd po skasowaniu podczas jazdy jest ok tylko wyskakuje mi on przy rozruchu zimnego silnika
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie ma takiego czegos jak zle chodzace bmw bez bledow w sterownikach....podjedz do kogos kto ma sprzet do bmw a nie ogolny scaner.
Opublikowano
  • Autor
w okolicy nie ma nikogo z porządnym sprzętem niestety na 3 kompach tem sam błąd ogólny dotyczący vanosów tylko jedno mnie zastanawia dlaczego ponownie się nie załącza na ciepłym silniku po skasowaniu tylko przy rozruchu zimnego 1 raz mi sie to pojawiło przy rozruchu zimnego silnika z 3 litrami paliwa w baku polecicie kogoś z dobrym kompem w okolicach opolskiego okolice opola nysy
Opublikowano
przecież masz na forum kolege roger-nysa (o ile nie zrobiłem jakieś literówki w nazwie)
Opublikowano
Mam BMW 318i rok 2007 przebieg 114.000. Zapaliła mi się lampka pomarańczowa uszkodzenie silnika. Pojechałem do serwisu, powiedzieli że (pewnie) uszkodzony serwomotor VANOSA, ale że mogę z tym jeździć. Tyle że moc silnika jest ograniczona. Zdecydowałem się naprawiać. Wymieniono serwomotor i problemy zniknęły. Opisuję ze względu na podobieństwo samochodu, przebiegu i objawów uszkodzenia.