Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. mam pytanko. Prosto z mostu-czy warto kupic e39 z gazem ?? Chodzi mi o motor 2.0, jak te silniki i wogole marka bmw radzi sobie z instalacja lpg ?? Z gory dzieki

:search: :search: :search: :search:

Opublikowano

To jak w każdym aucie, zależy jaka instalacja, czy poprawnie założona bez druciarstwa. Jak długo już jeździ na lpg, czy na czas były wymieniane filtry i robiony przegląd instalacji idt. W sumie nie masz jak tego sprawdzić więc pozostaje przejechać się danym autem, zobaczyć czy trzyma równo obroty i temperaturę. Zobacz jak na zimnym silniku auto odpala na pb, oraz jak się zachowuje w momencie przełączenia na lpg. Tak od siebie dodam że kupiłem miesiąc temu E46 z lpg i jestem zadowolony, auto jedzie tak samo na pb jak na lpg, więc kwestia teafienia zadbanego auta.

Wysłane z mojego GT-I9070

Opublikowano
do tej pory jezdzilem starym nissankiem primera p10 z 92r z gazem i zadnego problemu od 4 lat z gazem nie mialem ani z silnikiem itp, tylko zjadla go rdza :P Podobno nissany lubia gaz, ale przyszedl czas na cos lepszego i wiekszego, i pomyslalem sobie wlasnie o e39 520 i dlatyego pytam o opinie.
Opublikowano

lepsze i większe to nie 2.0 w bmw na gazie sorry,

ale gaz w bmw to jak byś w czarnych dżinach i białych adasiach na disco poszedł

a dwa 2,0 na gazie to wgl zal,

czyli patrz masz białe adasie brudne.

pozdro

sorry jak gazowników uraziłem,

rozumiem sytuacje itd ale chyba w markach typu bmw nie chodzi o jazdę jak najtaniej i oszczędniej ?!

Opublikowano
Kolega bardziej pytał chyba o względy techniczne LPG w E39 niż poglądy i opinie. Nic odkrywczego, liczy się klasa instalacji oraz jak długo już auto na tym jeździ. Przy nowoczesnych instalacjach to żaden problem, a koszty paliwa o połowę niższe. Pytanie, czy Ci się to opłaca. Swoją 2.0 chciałem gazować, aczkolwiek jeżdżę nią raz na tydzień i ni cholery nie opłaca mi się taka inwestycja. Plus świadomość, że ingerowałem w dzieło inżynierów z Monachium :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

jesli mialbym kupywac bmw za 100 tys zl to wtedy bym sie zgodzil z Twoim tekstem "ale gaz w bmw to jak byś w czarnych dżinach i białych adasiach na disco poszedł "

I bogaty to ja nie jestem i jest jasne ze lepiej bym wyszedl na lpg, tym bardziej ze duzo jezdze w trasie. i 520 w zupelnosci mi wystaraczy bo nie jestem typem chlopca ktory jezdzi w bmw i i szpanuje rykiem silnika i mocą ;] A co najwazniejsze to podoba mi sie model e39 i jest adekwatny do moich mozliwosci finansowych i dlatego sie na niego zdecydowa;em.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.