Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Szukając przyczyn niemocy auta okazało się , że pękła harmonijka od chłodniczki spalin , kupiłem nową (używaną) wymieniłem i nie wytrzymała nawet dnia ;(

Przyczyną pęknięcia kolejnej jest brak mocowania chłodniczki spalin (dolne mocowanie) które wyparowało bo naprawie głowicy .

Zrobiłem coś bardzo złego - bo zaślepiłem korektor - przez co pewnie jest większe i niezdrowe ciśnienie na turbo ;(

Wracając do problemu - ktoś wie jaki numer katalogowy ma ten uchwyt ? jak go znaleźć?

Rurki kolejnej nie będę kupował - bo mając kolanka po prostu sobie dorobię i zrobię coś bardziej wytrzymałego , aczkolwiek bez tego mocowania chłodniczki spalin wibracja jest dość sporo i to też może być tylko prowizorka .

Po zaślepieniu na korektorze całego układu egr - nie to auto w końcu czuć że to jedzie , nawet na szczelnej harmonijce tego nie było , co też daje do myślenia ze nie tak musiał funkcjonować egr

P.S

Zastanawiam się nad całkowitym wyrzuceniu chlodniczki , dorobieniu jednej rury aż do samego egr i połączeniu węży wody .

Ogólnie z wszelkiego rodzaju przeróbkami rurek etc. nie ma problemu bo mam możliwość wyspawania , dogięcia praktycznie w każdej możliwej konfiguracji