Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanie, względem wymiany podpory wału, a mianowicie czy aby rozdzielić wał na dwie części trzeba zdemontować krzyżak, czy da się odkręcić tą śrubę łączącą dwie połówki wału bez demontarzu krzyżaka? Szukałem odpowiedzi w internecie, jednak moje poszukiwania się nie powiodły. Bardzo proszę o odpowiedź :)
Opublikowano
trzeba odkręcić wał od skrzyni biegów,odkręcić podporę od nadwozia i rozdzielić wał na pół zbić z wieloklinu tylko trzeba zaznaczyć połażenie połówek wału między sobą żeby po złożeniu nie było bicia na wale ,krzyżak zostaje z połówką co łączy się z mostem,
turek
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, jednak ja to już wszystko wiem, ale sprawdzałem ten układ na RealOEM i jest tam pokazane że wał na środku jest skręcony śrubą na klucz 17. Moje pytanie brzmi-czy tą właśnie śrubę da się odkręcić bez demontarzu krzyżaka? Z tego co zauważyłem jest tam bardzo mało miejsca na klucz. Nie mam na codzień dostępu do kanału żeby to sprawdzić, a chciałbym przygotować się do pracy, przed przystąpieniem do niej :-)