Skocz do zawartości

<t>E46 Benzyna Przebieg 200k wymiana sprzęgła z dwumasa czy bez?</t>  

5 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie .

Chce poznać wasze doświadczenia, (nie teorie) odnośnie wymiany sprzęgła w benzyniakach. Czy przy przebiegu ok. 200k km dwumasa juz na 100% jest do wymiany?

Zapraszam do dyskusji i ankiety. :D

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
u mnie tez 260tys i ma delikatny luz , ale jeszcze długo posłuży ten mój dwumas , lecz sprzęgło już się posypało jakieś 2 tyg temu :P
Opublikowano

Ja w swoim wymieniłem kompletne sprzęgło i mechanik powiedział że dwumasa jest jeszcze ok.

Teraz niestety mam drgania przy ruszaniu i delikatnym puszczaniu sprzęgła (czuję jakby drgania pedału sprzęgła) - podejrzewam że mechanik nie mial racji i dwumasę trzeba bylo wymienić.

I nie wiem czy wymianiać bo to znowy zdjęcie skrzyni. Tak wiec zastanów się czy mechanik potrafi dobrze zdiagnozować dwumasę.

Niestety dwumasa kosztowna jest. Słyszałem że są zaklady które regenerują koło dwumasowe alen nie orientowałem sie i nie mam pojęcia za ile $$$.

Ja mam przebieg licznikowy 180 tyś ale podejrzewam że będzie conajmniej 50 tysi wiecej (ale do tego nigdy nie dojdę)