Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem , otóż na zimnym silniku przy przejechaniu paru (2-3)km zaczyna się dziwny problem przy dodawaniu gazu auto nic nie przyspiesza jedzie jak jakiś muł. Przyspiesza dopiero po wciśnięciu gazy do spodu wtedy jest reakcja. Zauważyłem też że więcej pali , i czuć spaliny jakoś tak bardziej. Na jałowym biegu silnik nie pracuje równo są falowania obrotów.Co może być przyczyną ???
Opublikowano
Musisz posprawdzać podstawowe rzeczy bo tak z biegu nie da rady zbytnio określić co może leżeć a co nie. Przewody WN są dobre ? Nie mają przebicia ? W jakim stanie są świece zapłonowe? Sonda jest w porządku i przewody też ? Przepływomierz ? Najlepiej zrobisz jak posprawdzasz to co jesteś w stanie samemu zrobić w domu a jeżeli nic to nie zmieni to zamiast wyrzucać pieniążki w błoto i wymieniać części po kolei bez efektu pojedź na komputer zapłacisz parę dyszek i będziesz wiedział co jest nie tak
Opublikowano
Witam jeżeli dojdziesz o co chodzi to daj znać mam podobny problem jak go rozwiąże to dam znać co jest.Mój temat to:http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=245923