Skocz do zawartości

!! Powodz w samochodzie !! Ratunku !! Zalalo mi betka !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosze wszystkich o pomoc.

Posiadam BMW E30 1.8 ( gaznik ) 89r. z gazem

Problem polega na tym ze zalalo mi ulice a musialem przejechac przeciez.

Woda siegala mniej wiecej do polowy kol. Zrobilem blad i jechalem za szybko po cczym silnik zaczol sie dlawic wiec w starachu przyspieszylem.

To byl blad. Opor wody sprawil ze na maske wlala sie woda i siegala duzo wyzej niz wczesniej silnik zgasl. Po czym odpalilem go spokojnie na benzynie i przelaczylem na gaz. Przy przelaczeniu strasznie silnik spadl na z obrotow (co sie nigdy nie zdarzylo ) po czym spokojnie wszedl na obroty. Ruszeylem i znow zgasl. Ttak jeszcze raz. Wyjechalem i silnik swietnie wchodizl na obroty ( i na gazie i na benzynie). Nie stracil mocy a ni nic. Problem i powod dlaczego to pisze to taki ze silnik (tylko na gazie) chodzi na strasznie malych obrotach. Przy wlaczeniu silnika motor pracuje na 500obr. Chodzi jakby mial zaraz zgasnac. Cala buda lata. Zawsze silnik stabilizowal sie na zimnym silniku przy 900obr. Na cieplym silniku przy 1000obr. Po rozgrzaniu silnika (mocnym) silnik pracuej tak jak wczesniej lecz zgasze go i odpale za sekunde i znow ten sam problem. Wyjechalem na trase przepalilem go ( rozpedzajac sie do 180km/h i dochadzac obrotami do 6500obr zatrzyamlem sie i znow to samo. Co robic. Prosze o pomoc.

Dodam ze opisana przezemnie sytuacja ma miejsce tylko na gazie.

Na benzynie jest okey.

Nie mysle niczym niz o mojej ukochanej.

Jetsm bardzo nie uprzejmy dla rodziny.

Prosze o szybka pomoc.

Dizekuje wam z gory.

Pozdrawiam

. . . zero kierunkowy , jestem kajtek . . .
Opublikowano
wiesz też maiłem podobnie kiedyś w niesamowitej ulewie przejechałem po kałuży i nagle obroty szaleją auto przygasa itp i na benzynie i na gazie , na benzynie mniej. Wszystkiemu chyba winny był filtr powietrza który przemókł nieco. Mam przycięty dopływ powietrza do filtra przez gazownika. Sprawdz może podobnie było u ciebie filtr przeschł auto działało znów jak złoto.