Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pękła mi belka w bmw e36 compact mam juz kupiona belkę tylko chce się dowiedzieć co trzeba rozbierać żeby ja wymienić bo słyszałem wiele legend na ten temat ze trzeba zbiornik pb wyjąc itd itp ..

wiec pytanie do kogoś kto to robił lub zna się na tym i wie jak to idzie, co rozkładam krotko i zwięźle na chłopski rozum ;)

Dodam ze auto nie dojedzie do mechaniora belka trzyma się na 1 cm blachy i kolo lewe jest nieco przechylone lepiej nie kirac .. mam parking z kanałem i pachoły pod auto .

Opublikowano
Żadnego baku nie trzeba ściągać nawet obejdzie się bez ściągania wahaczy tylko trzeba się trochę namęczyć koła dobrze podeprzeć z każdej strony ja tak robiłem i nie było problemów najpierw ściągnij dyferencjał a potem reszta pójdzie bez problemu
Opublikowano

Czyli tak odkręcam wahacze od belki wyciągam dyfer (jest to jakoś skomplikowane w compakcie ? ?) blokuje koła , odkręcam całkowicie belkę wywalam wbijam tuleje do nowej i składam ? ;>

a ma moze ktps jakies foty co tam wymocować ztym dyfrem to nie wiem jak to tam się wyciąga ;p

Opublikowano
Sam tego nie zrobisz musisz kogoś mieć do pomocy odkręcasz półoś od dyferencjału potem wał napędowy i wykręcasz dyferencjał to nie jest skomplikowane gorzej jest wprasować nowe tuleje najlepiej na prasie a jak łatwo dasz radę odkręcić przewody hamulcowe to wyjeżdżasz całą belką razem z wahaczami i dyferencjałem