Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanko ponieważ na tylnym zderzaku jakiś czas temu ktoś zrobił mi przetarcie oczywiście zgłosiłem szkodę do PZU bo miałem wykupione AC , przyjechał pan rzeczoznawca porobił fotki zaliczył ze oczywiście cały zderzak do malowania , na e-maila tego samego dnia dostałem kosztorys gdzie wszytko wyszło 460 zł brutto i na tym koniec bo przyszła mi odpowiedz ze poniżej 500 brutto odszkodowania w AC nie są wypłacane ale dostałem informacje ze jeżeli pojadę do mechanika i zorbie ten zderzak i kwota przekroczy mi 500zł to mam donieść fakturę i wtedy likwidacja szkody zosatnie wznowiona i prawdopodobnie zwrócą koszta naprawy. Czy miał ktoś podobną sytuacje i kiedy kwota np z AC wyszła mniej niz 500zł a doniosło się fakturę przekraczajacą tą kwotę to nie robili problemu i wypłacali ?? tzn oczywscie z roządkiem bo u mnie wystarczy 50zł wiecej niz wyceniona szkoda przez rzeczoznawce.
Opublikowano

Miałem taką sytuację z szybą. Wycenę miałem na 480 zł natomiast wypłata powyżej 500 zł. Szybę wymieniłem , fakturę przesłałem na 630 zł i kasę przelali na konto.

Jak Ci nie szkoda zniżek to działaj . Miałeś ochronę zniżek w AC?

Opublikowano
Miałem taką sytuację z szybą. Wycenę miałem na 480 zł natomiast wypłata powyżej 500 zł. Szybę wymieniłem , fakturę przesłałem na 630 zł i kasę przelali na konto.

Jak Ci nie szkoda zniżek to działaj . Miałeś ochronę zniżek w AC?

Tak miałem wykupione ochorne zniżek.

A od teraz mam juz Mini Casco wiec w osatnich dniach AC skorzystałem bo juz od 4 lat wykupowałem AC i ani razu nic sie nie stało.