Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zmieniłem zegarek analogowy na OBC (6 guzików). Podłączyłem i działa, ale nie pokazuje temperatury, fakt że nie mam samego czujnika ale kabelki zwarłem więc jakiś wynik dodatni powinien być a jest -30 stopni. Dodam że w starej kostce miałem tylko trzy kabelki. Dopiąłem do 8 PINu zasilanie od radia i jest cacy od prócz pomiaru temp.

Pytanie

1. Wpinam przewód w 5 PIN z tyłu OBC i podłączam go do czujnika temp. zew. a od czujnika przewód do masy, czy tak to mam podłączyć?

2. W schematach znalazłem że przewód od czujnika temp. zew jest w kolorze czerwony/niebieski/zółty a u mnie od czujnika przy halogenie idzie przewód niebiesko/czerwony a drugi biało/brązowy (mase mam wszedzie na brązowo to czemu tam jest biało brązowy?) ?

3. Przewód od czujnika temp zew przy halogenie jest wchodzi do kabiny ale nie mogę go zlokalizowaćw środku nie wiem nawet jakiego koloru szukać czy niebiesko/czerwony tak jak przy zaslepce z przodu zderzaka czy czerwono/niebiesko/żółty tak jak podają w schemacie.