Skocz do zawartości

BMW 316Ti Padający czujnik poziomu paliwa lewy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały ale denerwujący problem z BMW e46 316ti compact 2001r a mianowice ciągle pada mi lewy czujnik poziomu paliwa dokładnie pęka płytka wymieniłem już chyba z 7 szt nawet nowy oryginalny wytrzymał 3 mies auto jest tankowane od rezerwy do pełna i aż znowu zapali się rezerwa miał ktoś podobny problem i co może być przyczyną.
Opublikowano
Wnioskuje, że masz pieniązki aby zaatankować do pełna. Więc nie czekaj, aż zapali się rezerwa. Lepiej dla autka, gdy tankujesz gdy będzie wskazówka w połowię lub troszkę niżej. Nie powinno się czekać i jeździć na oparach. Drobinki i syf osadza się na dole i wędruje do pompki oraz wtryskiwaczy. Może to też być przyczyną. Podzdrawiam
Opublikowano
Auto jest zaraz po zapaleniu rezerwy tankowane żona tym jeździ po mieście tylko i pęka ciągle płytka od lewego wskaźnika prawy chodzi bez problemów tak samo pompa i resztę auto było tylko delikatnie bite bokiem