Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stawiam flache jak mi ktos to zrobi bo siedze tydzien i juz mam dosc.

mam win 8.

Sciagnalem sobie virtualbox na ktorym zainstalowalem windows XP.

Inpe zainstalowalem na wirtualnym XP.

Wszystko chodzi ale niestety przy probie polaczenia pojawia sie blad IFH-003.

Uwazam ze jest to zwiazane z portem COM1 lub jakimiś ustawieniami tego portu.

Dziwi mnie to ze nie mam mozliwosci ustawienia portu opoznienia na 1. Nie pojawia mi sie ta zakladka.

Bede wdzieczny za szybka odpowiedz

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć jak chcesz to pobierz sobie z tego chomika , jest instrukcja w środku i jest film jak zainstalować INPE, na pewno sobie poradzisz,

http://chomikuj.pl/adam.ot/BMW/INPA+5.02+ENG+NCS+WIN+64bit ściągnij jedna INPE i film jak zainstalować

a flaszkę wypij jak uda Ci się zainstalować, jak cos to pisz, to Ci pomogę :cool2:

PS jak masz samochód po 2008 to ściągnij FXX , ona też jest dla najnowszych EXX

nie wiem jak z instalacja Interfejsu ??? jest prosty musisz mieć instrukcję, zrób wszystko według niej, oprócz zamiany plików Ediabas i odd w BIN chyba że wersje EDIABAS się zgadzają, ty musisz mieć 7.3.0 po otwarciu pliku ediabas pisze jak to wersja (nie mylić z programem Ediabas plik ediabas i obd jest zawarty w Ediabas\BIN)

Oczywiście instalacja bezpośrednio na Windows 8

A jak chcesz diagnozę e46 całego samochodu po Polsku to sobie ściągnij tam jest plik Test wszystkich modułów sterowników E46.IPO INPA 5 i nadpisz według instrukcji

Inpe 5.02 możesz sobie ściągnąć od razu z polskim menu (w nazwie PL)

Instalacja na wirtualnej maszynie jest irytująca, ale powinno dobrze chodzić, robiłem wielokrotnie, dziwi mnie ze nie możesz zmieniać portu i opóźnienia, chyba zrobiłeś coś nie tak, albo masz bardzo stare sterowniki , najprościej podłącz interfejs, jak masz INPE w wirtualnej maszynie z XP to w niej musisz zainstalować interfejs, a nie w głównym systemie, panel sterowania (XP), sprzęt , menadżer urządzeń, po podłączeniu jak go dobrze zainstalowałeś (instalacja dwukrotna najpierw jako USB a później jako wirtualny COM), to będzie widoczny w porty COM i LPT najczęściej to nazywa się USB serial port (COM 1) wchodzisz w właściwości tego portu klikasz u góry zakładka Ustawienia portu klikasz zaawansowane i zmieniasz co chcesz ;później OK OK i jest

Ale ja polecam Standard tools 2.12 i instalcje bezpośrednio na systemie Win 8 (64 i 32 bit)