Skocz do zawartości

520 z silnikiem 2.7eta nie równa praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem E34 520 z silnikiem 2.7eta z głowicą od 2.5 a mój problem to nierówna praca silnika na wolnych obrotach jak dpalam jest 1.5 tys obrotów i falują delikatnie ale tylko do dołu opadają. Maksymalnie spadają do 0.8 tys czyli sadze że tak jak powinną być i nie wiem czy to ten sam problem czy jeszcze coś nie tak pracuje w tym aucie to dłuzsze odpalanie ok 2-3 sek trzeba zakrecić tak jakby czasami zalewał bo czuć benzynką no i w jezdzie jak wstawie go na obroty to także zaraz czuć benzyna nie przepalono. Prosił bym o jakies podpowiedzi bo nie jestem obcykany że tak powiem w tych sprawach. Pozdrawiam
Opublikowano
A generalnie to równo Ci chodzi czy falują obroty? Ja bym sprawdził przepływkę i ogólnie dolot cały czy jest szczelny na początek

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Przy jezdzie dobrze pracuje rowno lecz przy odpaleniu na jałowym jest 1.5tys obrotów po stoi to delikatnie spada a jak rozgzany silnik to jest około 0.8tyś obrotow i faluje do 1.1tys no i dziś chciałem sprawdzić w jakiej jest kondycji filtr powietrza a okazało się ze go nie ma wogóle :shock:
Opublikowano
NO widzisz, Sprawdź szczelnośc calego dolotu. Na forum jest instrukcja jak wyczyścić silnik krokowy więc też możesz to zrobic bo na pewno nie zaszkodzi. Sprawdź czy wszystkie podciśnienia są podłączone

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
przeczysciłem silniczek krokowy i przepustnice i dolot cały jest ok problemy ciagle te same z obratami. nie wiem czy to coś z tym zwiazane ale czasami jak na ciepłym zgasze to ma że czasmi nie chce odpalić no i tak jak mówiłem podejrzewam ze go przylewa :x