Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, że ten temat był wałkowany kilka razy. Przewertowałem cały internet ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Chodzi mi o to, że przeczytałem kiedyś, że każde E46 ma komputer i wystarczy tylko manetke zmienić i aktywować. Manetkę zmieniłem. Pojechałem do elektronika (z inną sprawą priorytetową) i powiedział mi, że najpewniej nie da rady tego zrobić bo licznik czegoś tam nie obsługuje czy coś tam, czy nie ma komputera pokładowego. Coś w tym stylu. Jednak powiedział, że spróbuje (po świętach do niego zaprowadzę auto). Rozkodowałem VIN dzisiaj i nie ma tam wzmianki o komputerze pokładowym. Co to oznacza, co o tym sądzicie?
Opublikowano
Oznacza to ze Cie robi w chu :D

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Można dokładniej? Że mechanik czy co? No jeśli nie ma napisanego komputera pokładowego w VINie, w dodatku to co mówił mechanik to znaczy, że nie da rady aktywować tej manetki, żeby pokazywało spalanie, temp., godzinę (choć teraz pokazuje cały czas godzine) itd.?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisz w google "e46 aktywacja bc" to ci miliard stron wyskoczy. mechanika możesz skasować za naukę 50zł i będziesz do przodu:)