Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

kiedy rano lub po dłuższym postoju uruchamiam silnik przez jakiś czas kręcąc kierownicą auto wydaje piski. Na filmiku który ktoś zamieścił wygląda to mniej więcej tak, tylko że jest bardziej intensywne i częstsze(oczywiście przez jakiś okres ok.10 min jazdy), pożniej jest ok :

Ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak naprawić problem krok po kroku. Będe wdzięczny a pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Wyciągnij strzykawą ten stary olej ze zbiorniczka wspomagania i wlej nowy.Powinno pomóc,jak nie to pewnie pompa wspomagania do regeneracji lub wymiany.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
też bawiłem się z nieszczęsnym wspomaganiem w e39, pierwsza sprawa odkręć korek i zobacz ile jest płynu. Dolej jak za mało, pokręć lewo prawo na maksa żeby powietrze wyszło. Jeżeli pomaga to najlepiej profilaktycznie zmień cały płyn, Druga sprawa może ci gdzieś cieknąć jak tak miałem. Myślałem że pompa poszła a poprostu płyn wali z chłodniczki w pasie przednim, podłóż karton na noc pod silnik i zobacz czy nie cieknie. Powiedz jak efekty
Opublikowano
Druga sprawa, wydaje to taki odgłos jakby przy większym obciążeniu ( maks skręt) darło pasek, być może kółko od pompy się już zaciera, albo pasek wydarty weź latarke i sprawdź bo to też może być przyczyna