Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, gdzie znajduje się sterownik zamka centralnego w E30 (318i 1990r.) ?

Witam

To zalezy od ,,pomyslu'' czlowieka ktory zakladal to cudo.

Ja mam dokladnie ten sam model co ty i to urzadzenie znajduje sie pod kolumna kierownicy (prawie zawsze tak sie zaklada) . Nad pedalami masz obudowe ktora jest przykrecona na 3 srubki od strony kierownicy. Po zdjeciu tego zobaczysz duzo kabli poniewaz znajduje sie tam komputer. Zaplaczesz sie napewno w tym. Ale popatrz dokladnie. Sterownikiem bedzie czarna puszka do ktorej bedzie wchodzila wtyczka z kablami a gdzies z boku powinien wychodzic maly waski kabelek (niby od antenki).

Zrestza najlepszym sposobem na znalezienie tej puszki bedzie odkrecenie plastiku oslaniajacego i wlaczenie centralki (zamkniecie drzwi) poniewaz w tych puszkach nowych i starych byly montowane male glosnickzi ktore piszczaly kiedy pilotem dawalo im sie polecenie.

Milego szukania

Pozdrawiam

. . . zero kierunkowy , jestem kajtek . . .
Opublikowano
Centralke sterującą znajdziesz po odkręceniu głośnika (a dokładnie za nim czy jakoś pod nim) przy nogach od strony kierowcy. Oczywiście mowa tu o orginalnym central zamku.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

To nie musisz szukać centralki, tylko podłącz się pod przewody sterujące siłownikami. Najlepiej szukać przy wtyczce co łączy kabine z drzwiami, o ile dobrze pamiętam to brązowy i biały, podajesz na nie minusy oczywiście i powinno działać bez problemu.

Udanego montażu. :roll:

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg