Skocz do zawartości

Jak zdemontowac tylna kanape

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wybaczcie ze zaczynam moja przygode na tym forum od pytania ale od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem BMW :) No ale do rzeczy. Mam problem ze zdemontowaniem oparcia tylnej kanapy, dolna latwo sie demontuje a z tylna nie moge sobie poradzic. czy moze gdzies znajduje sie jakis zaczep lub srobka ktora pominalem ?(posiadam 4 drzwiawa wersje e36 i tylna kanapa nie ma na srodku podlokietnika)

Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Po bokach na dole są dwie sróby które jak odkręcisz to oparcie musisz popchnąć do góry i wyskoczy z zaczepów - tak przynajmniej jest w E32 ale myśle że wszystkie bumy mają podobne rozwiązanie.

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano
  • Autor
Dzieki za odpowiedz jutro jak bedzie ladniejsza pogoda mam nadzieje to wskocze do garazu i sprawdze :) dam znac czy sie udalo
Opublikowano
u mnie należy mocno szarpnąc za oparcie, zaczepy są tak na wysokości głośników
Opublikowano

dokladnie trzeba niezle szarpnac z lewej pozniej z prawej albo na odwrot oparcie nie jest przykrecone podobnie jak i siedzisko tez poprostu dogory.

pozdr

Opublikowano
  • Autor
Dzieki wielkie mieliscie racje nie jest w zadne sposob przykrecone wystarczy jedynie mocniej szarpnac na wysokosci glosnikow :) u mnie to chyba w zyciu to nie bylo sciagane bo sie niezle naszarpalem zeby zeszlo :) :twisted: