Skocz do zawartości

Boczki bez airbagu do wersji airbag?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

kupiłem komplet skóry do mojej machiny i tutaj pytanie: w samochodzie na starych szmaciakach mam poduszki w drzwiach przednich, zaś boczki skórzane, które kupiłem są bez airbagu. Czy po przełożeniu pozostaje mi jedynie dezaktywacja opcji airbag w drzwiach czy da się jakoś samą skórę do starych boczków przełożyć? :roll:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To raczej nie kwestia samej skóry, ale konstrukcji boczka, który ma perforację w miejscu poduszki, aby przy jej detonacji mogło go rozerwać, a nie wyrwać z drzwi.

Boczki kupisz za grosze, więc nie wiem czy dla swojego bezpieczeństwa warto wyłączać poduchy?

Opublikowano
Moje boczki są w wersji śliwkowa skóra, ciężko znaleźć takie. Oczywiście też bym wolał, żeby wszystko pracowało normalnie.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje boczki są w wersji śliwkowa skóra, ciężko znaleźć takie.

To faktycznie zmienia postać rzeczy, dotychczas jedną widziałem z taką skórą.

Możesz dać komuś kumatemu żeby sam materiał przełożył na boczek pod poduszkę, ale chyba trzeba będzie coś pokombinować z tym.

Albo druga opcja to lakierowanie skóry.

Kolega ma trochę nietypowe autko, i właśnie miał problem z dobraniem skóry na fotel, także była lakierowana.

Po 2 latach wygląda nie najgorzej, choć już widać zmęczenie, ale to fotel, więc wiadomo że będzie się szybciej wycierało.