Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam bmw e60 2.0d 2007rok. Przestala mi dzialac klimatyzacja i pojechalem do serwisu bmw w belgii. Powiedziano mi ze przestal dzialac "radiator" ktory znajduje sie wewnatrz auta pod deska rozdzielcza. Wyglada to jak mala chlodnica. Szukalem tej czesci w sklepach w polsce i nie bardzo wiedza o co mi chodzi, jak sie nazywa ta czesc. Jedni mowia ze to mixer. Czy moze mi ktos powiedziec jak sie nazywa ta czesc bo zbliza sie lato a tu lipa z klimatyzacja ;)

Pozdrawiam, majes87.

Opublikowano
Witam ,mam tem sam problem, chodzi o parownik klimatyzacji, ja kupuję całą nagrzewnicę używaną i wymieniam.Sam parownik kosztuje około 1000 zł ale jego wymiana jest trochę skomplikowana dlatego wymieniam ca łą nagrzewnicę.
Opublikowano

Wymiana parownika z tej całej puchy wcale nie jest trudna polega na odkręceniu tylko paru wkrętów z tej całej obudowy.Ja polecał bym wymienić tylko sam parownik i resztę zostawiłbym to co maiłem w aucie ponieważ jaka masz gwarancje ze w tym co kupiłeś te wszystkie silniczki i czujniki itp są sprawne a potem jak się okaże ze coś nie działa to trzeba będzie jeszcze raz wszystko demontować .Ale to jest moje zdanie .Pozdrawiam

A nowy parownik w zamienniku kosztuje 289zł http://allegro.pl/bmw-5-e60-e61-6-e63-e64-parownik-klimatyzacji-nowy-i4141782527.htm.

Tu masz pokazane sama wymianę parownika z tej puszki tylko że z bmw x3 a to sie dużo nie różni.

A tu w szybkim skrócie cała operacja wymiany w x3

Atu w e90 tylko kamerka była troszkę za daleko