Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podpowie ktoś czy trzeba wielkich umiejętności zeby wymienić nawigacje Business na Professional?

Montaż jest na zasadzie wymiany?

Chodzi mi o nawigacje Profesional CCC, wiem ze w CIC'u jest wiecej zachodu..

Mam auto LCI 2007r, czytałem już że do wymiany wystarczy jednostka + monitor (kontroler jest ten sam) tylko co z okablowaniem i kodowaniem ??

Opublikowano
Właśnie to przeszedlem, więc Ci wyjaśnie - potrzebujesz monitor + jednostka i niekoniecznie idrive (różni się on jedynie tym ze ma mozliwość poruszania się po skosie - wykorzystywane tylko na mapie). Do tego dobrze jest dołożyć kabel który idzie z wentylatora od jednostki w tą główną kostkę która także idzie do jednostki. Nr kabla Ci nie powiem, natomiast mogę odprzedać Ci kable potrzebne do podłaczenia tego, bo ja zamawiając go w aso w niemczech nie miałem możliwośći wzięcia pojedyńczych sztuk, więc ze 3 jednostki jeszcze mógłbym spokojnie połączyć :D . Teoretycznie powinieneś potem to zakodować, ale u mnie działa bez kodowania (sam nie wiem co to kodowanie tu zmieni, ale podjadę do kogoś kto mi to zrobi, zeby było jak trzeba. Aha jeśli masz zdolności manualne to wymienisz to z pomocą kolegi i postawisz mu 2 piwka, jeden "Pan Mechanik" zaproponował mi za samą wymianę sprzętu 1200zł puk puk.......Do demontażu elementów tapicerki polecam zaopatrzyć się w specjalne podważaki - ja kupiłem yato bodajże za 80zl i nic nie uszkodziłem.
Opublikowano

Dzieki za info, powiem Ci ze byłbym zainteresowany zakupem tego okablowania. Za co wogole odpowiada to okablowanie ktore bym potrzebował od Ciebie? Reszta kostek pasuje od Business do Profesionala ?

Masz może maskowice od jednostki + sterowania nawiewami od profesionala ?

Opublikowano

Uruchamia on wiatrak zamontowany na CCC.

Gość w ASO nie potrafił mi pomóc co powinienem dokładnie zamówić i który to dokładnie rysunek więc zamówił mi stąd nr 3. http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/65_1354-ccc-cd/i47753/kL/sN/r2004/m05#part03

i stąd nr 9 http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/65_1453-elementy-pojedyncze-ccc/i47753/kL/sN/r2004/m05#part06 i została mi tego cała masa. Brakuje tylko jednej wtyczki (u góry wiatraka), ale ja też jej nie mam (gość był chyba mało ogarnięty w ASO). Jak coś pisz na priv to spróbuję Ci więcej pomóc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

też zamierzam wymienić businessa na professionala zakupiłem monitor, jednostkę z czytnikiem i idrive i ramkę czy niezbędne są kable i ewentualnie jakie kupić ? Czy te co masz będą pasować moge odkupić i jak z kodowaniem bo różne rzeczy już słyszałem. Gdzie moge zakupić płyte z w miare aktualnymi mapami polski i ewentualnie europy?

Opublikowano

Robiłem coś takiego w swojej E60. Kable te co macie wystarcza tylko kabelek do wentylatorka trzeba dokupić i nową maskownicę na czytnik z dwoma wejściami na płytę.

Co do kodowania to cały system musi byc zgrany i musi miec odpowiednią wersje oprogramowania, jak kupowaliście nie w komplecie czyli pojedynczo to niestety ale działać raczej nie będzie, nie mówiąc o tym ze nie będzie mieć zakodowane waszego wyposażenia. Tak wiec najlepiej zakodować wyposażenie a do tego zmienić vin w tych elementach tak aby współgrało z waszym autem.

Opublikowano
32 pln w serwisie, na allegro go nie znajdziesz, to jest kabelek do wentylatora (fan) do nawi CCC
  • 3 lata później...
Opublikowano

Hej. Planuje wymianę z navi business na ccc professional ten poliftowy

Czy przy tej zmianie trzeba kodować VIN do każdego z urządzeń (czytnik ekran i kontroler idrive) żeby cokolwiek zrobić odnośnie kodowania?

Seba
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam.Podpowie ktoś odnośnie tego kodowania po zmianie navi?czyli co zmienić i gdzie Ncs-em? czy wystarczy tylko usunąc poprzednie FA i dodać nowe?